rumah kite selalu gune kicap manis cap kipas udang....
since arwah nenek....mak xpenah tukar...wlu dpt rase
pelbagai sample...i'm still loyal with this product....
ingat lg arwah cousin mak selalu bwk msk kicap ni msk ke
singapore.....sekrg ...senang dah nak dpt.....

Bahan :
1 ekor ikan tenggiri - goreng dgn garam n kunyit
1 labu bwg besar - mayang
3 ulas bwg putih - }
1 inc halia - } ---> tumbuk halus
1 btg kayu manis
3 bunga cengkih
1 bunga lawang
1 biji buah pelaga
1 st rempah kari
1 cwn kicap
1/2 cwn air
1 sb sos tomato
Cara :
tumis rempah 4 sekwn,msk bwg then bhn tumbuk.
masuk air dan kicap ,rempah kari n sos tomato.
mendidih masukkan ikan.renehkan sebentar,matikan api.
No comments:
Post a Comment