Selalunya tulang kambing digunakan...yg dorang panggir gear box...
mak guna tulang lembu...klu guna kambing lg bess...
sedap dicicah dgn roti....nyum...nyum......
Sumber : Rossya via noreen uk
Bahan :
3 kg tulang lembu + isi daging
1 sb rempah sup
3 biji kentang -rebus dan jadikan puree
3 senduk cili kisar
3 senduk tomato sos
1 biji telur - pukul sket
garam,gula n lada sulah secukup rase
bahan kisar :
6 ulas bwg putih
2 labu bwg besar
1 cm halia
Cara :
1. Rebus tulang n daging bersama rempah sup sehingga empuk
2.Tumis lada then masuk bhn kisar,tumis sehingga garing.
3.masuk tulang ,sos dan stok daging (jgn tuang semua)
cukup utk jadikkan sup yg pekat.
4.masuk garam,gula n lada sulah
5.masukkan puree kentang dan renehkan lagi
sehingga pekat.
6.masukkan telur,kacau dan matikan api
No comments:
Post a Comment