Friday 20 February 2015

TRIFFLE

Pencuci mulut yg sangat sedap....mana tak....ade kek,jelly n buah2an......yummylicious...
Ingat lagi mase buat tu mak longnya open house jemput kwn2 abg izzat budak2 UTM...
sume tny resepi.....yg pompuanler...lelaki xdenyer kisah.....





 photo TRIFFLE-1.jpg






Sumber : Hanieliza fotopages


Bahan -bahan :-

1 bungkus kek swiss roll
1 kotak  instant jelly strawberry
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar





 photo jelly.jpg






Cara :

1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh instant jelly mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.



 photo TRIFFLE.jpg








No comments:

Post a Comment