Monday 5 January 2015

SARDIN

Lauk peberet abah....
Klu zaman mak kecik2 dulu klu mkn sardin kira org susah....
Tapi sekarang ..sardin mahal.....

Teringat masa duk asrama dulu...mak paling suke klu breakfast
mkn roti ngan sambal sardin....nyum2....




 photo sardin-1.jpg


Mak selalu guna sardin cap ayam....penah jugak guna yg lain...
Tapi hanyirla pade mak...

Kombinasi serasi sardin ialah telur dadar....tapi niari mak terlebih rajin
Buat telur bungkus




Bahan :

1 tin sardin besar cap ayam
1 labu bwg besar - mayang
2 ulas bwg putih  - mayang
1/2  inc halia - potong mancis
1 st lada paste
1 sb sos tomato
1/4 cwn kicap
Sedikit air
Sedikit garam

Cara :
1.Tumis bwg n halia,wangi masuk cili paste
2. Cili garing masuk air,sardin,kicap,sos n garam
3.didih angkat






No comments:

Post a Comment