Sunday 25 January 2015
SOTO
Buat kuahnya senang aje.....yg leceh sket yg sampingan tu.....
Untuk sekor ayam
2 - labu bwg besar }
3- ulas bwg putih }-------------> kisar halus
1- inci halia }
2 - sudu mungkum rempah sup
Campurkan sume bhn atas then tumis.......wangi masuk air dari rebusan ayam then masuk dlm ayam yg direbus.....
mak tak masuk rempah tumis sbb sume dah ade dlm rempah sup....
Mak selalu guna rempah "faiza:
Sambal kicap :
20 - biji cili padi - buang biji
2 - ulas bwg putih
1/2 - cwn kicap manis
gule secukupnya
garam jika perlu
Bahan sampingan :
Lontong
sambal kicap
taugeh - celur dgn air panas
begedil
bwg goreng
daup sup
ayam yg disiat2kan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment